top of page

Muziek in Huis

Ontstaan & visie

2020 was het jaar waarin iedereen - al dan niet verplicht - veel tijd spendeerde in een vertrouwde thuisomgeving.

Helaas werden vele sociale en culturele initiatieven, zowel voor kinderen als volwassenen, gepauzeerd. Vanuit een bijna noodzakelijke drang aan creativiteit ontstond het idee om een plek te creëren waar creativiteit en huiselijkheid centraal staan. Een vaag idee werd zo, veel sneller dan verwacht, omgezet in realiteit.

Zelf kan ik enorm genieten van het musiceren in mijn eigen huiskamer, een vertrouwde en veilige omgeving waar ik mijn creativiteit en fantasie de vrije loop kan laten gaan. Laat dat nu net de visie achter Muziek in Huis zijn. 

Een plek waar je de tijd en ruimte krijgt om in een huiselijke en vertrouwde setting aan de slag te gaan met muziek.  

Bij het creëren van deze veilige leeromgeving gaan principes als kleinschaligheid en musiceren vanuit intrinsieke motivatie hand in hand. We zijn er van overtuigd dat elke muzikant baat heeft bij individuele ondersteuning. Elke leerling heeft een eigen identiteit, een eigen muzieksmaak en een eigen leertempo. Daarom passen we onze lessen ook graag aan, aan de vraag van leerling en gaan we samen op zoek naar het traject dat het beste past. 

 

Aanbod

Zowel jong als oud, beginnende of gevorderde muzikant, kan bij Muziek in Huis vzw terecht om muziek te spelen en te leren in een volledig op maat uitgewerkt traject. Op deze manier slagen we erin om onze leerlingen vanuit een eigen interesse en intrinsieke motivatie te laten groeien als muzikant. 

Bij Muziek in Huis vzw bieden we muzieklessen aan voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar. Zo kunnen kleuters vanaf 4 jaar starten met lessen muziekinitiatie. Vanaf 6 jaar maken ze de keuze voor piano- of gitaarinitiatie. Vanaf 8 jaar wordt de keuze uitgebreid naar piano, gitaar en/of zang, telkens in een individueel of duotraject. Elke muzikant wordt ondersteund en begeleid door ervaren docenten die een open en positieve leercontext beogen.

Voor scholen en organisaties met als doelgroep kleuter- en lager onderwijs werkten we een aanbod aan muzikale workshops uit. Ook voor privéfeesten (verjaardagsfeesten - communiefeesten...) kunnen deze workshops geboekt worden. Daarnaast werken we ook nauw samen met Rockstar Recordings te Niel in het kader van onze workshop Audio en recording voor tieners en volwassenen.

Tijdens de vakantieperiodes organiseren we muziekkampen voor kinderen van 6 t.e.m.1 6 jaar. Dit doen we in samenwerking met B&B Hullebrug te Itegem en

De Mushoeve te Zoersel

bottom of page