top of page
Team
7E3B9020-3F87-44FA-9C94-964F7D0D8DC6_1_2

Wouter Cools 

Coördinatie

Workshops

Piano / Muziekinitiatie

"Binnen Muziek in Huis ben ik verantwoordelijk voor de algemene coördinatie en de lessen piano en muziekinitatie. Daarnaast geef ik ook workshops aan scholen en organisaties. 

Op 8-jarige leeftijd zette ik mijn eerste muzikale stappen. Aan de muziekschool van Balen volgde ik lessen notenleer en piano. Hierna volgde ik opleidingen de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Mol en Muziekhumaniora Kindsheid Jesu (Musart!) in Hasselt. In 2015 behaalde ik een diploma "Master in Music: afstudeerrichting muziekpedagogie aan LUCA School of Arts (Lemmensinstituut). Ook mijn diploma "Leraar" binnen de opleiding "Specifieke lerarenopleiding Muziek en Podiumkunsten" behaalde ik aan hetzelfde instituut. 

Als docent geef ik, buiten Muziek in Huis, Muzikale en Culturele Vorming (MCV) en domeinoverschrijdende intitiatie (Muziek - Woord) aan de Academie voor Muziek en Woord Berchem en muziekles aan de Stedelijke kleuter- en lagere (ballet)school Prins Dries Antwerpen (Kunstkuren) en Stedelijke basisschool Stadspark te Lier (Kunstkuur). 

Als muzikant zijn projecten nooit ver weg. Zo sta ik als dirigent voor Jeugdharmonie Sinte Barbaragilde uit Balen en Kinderkoor Jomiko uit Mol. Als pianist kan je me ook in tal van projecten terugvinden.

Met Muziek in Huis doe ik wat ik het allerliefste doe: muziek maken in een huiselijke en creatieve omgeving waarbij ik de magie van muziek tracht door te geven aan andere muzikanten. Creativiteit, fantasie en plezier staan centraal in de lessen!

Ook voor wie geen interesse heeft in het bespelen van een instrument kan de magie van muziek beleven dankzij de muzische workshops."

DSC05502.jpeg

Joppe Vanwetswinkel

Piano 

Piano - initiatie

" Ik startte op 9-jarige leeftijd aan de muziekacademie van Mortsel met lessen notenleer en en klassieke piano. Ik stond in die periode al op de planken als pianist, onder andere als begeleiding bij een theaterstuk en kooroptredens. Na 6 jaar schakelde ik over naar de pop/rock-richting op de SAMWD in Lier, waar ik les kreeg van onder andere Jan Borré, Adriaan Van de Velde en Alex Coo. Daar ontstond mijn passie voor popmuziek, met een focus op genres als hiphop, elektronica en RnB.

 

Geïnspireerd door de verschillende leerkrachten in Lier, besloot ik om in het hoger onderwijs voor een opleiding als muzikant te kiezen. Ik begon in 2018 aan een bachelor professionele muzikant aan PXL-Music als toetsenist, waar ik  in aanraking kwam met heel wat verschillende genres en muzikale perspectieven. In september dit jaar nam ik er mijn diploma in ontvangst. Momenteel hou ik me  hoofdzakelijk bezig met sessiewerk als toetsenist, zowel live als in opnamestudios. Ik werk samen met artiesten als Luka Cruysberghs, OSKI, Lunace, Jennisan... Daarnaast werk ik  aan eigen songs en schrijf ik mee met andere artiesten.

 

In de lessen staan muzikale ontdekkingszin en de zoektocht naar een eigen muzikale identiteit centraal. We gaan samen op zoek naar genres, songs, artiesten, klassieke werken... die je boeien en inspireren, en je leert de juiste technieken en vaardigheden om ze naar je hand te zetten. Ook improvisatie en zelfs songwriting laat ik graag aan bod komen."

DSC_04221622194152222 (1).jpg
Simon Thielens 

Piano

Piano - initiatie

"Bij Muziek in Huis sta ik in voor het geven van de pianolessen op woensdag.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij mij terecht. 

Ik begon piano te studeren op 8-jarige leeftijd aan de muziekacademie te Wijnegem, bij Nick Timmermans. Er ontstond een kruisbestuiving tussen nieuwsgierigheid, leergierigheid, passie en ontroering, een mix die nog altijd zeer representatief is voor mijn eigen karakter en die ik ook wil doorgeven aan mijn eigen studenten. Ik studeerde van 2017 tot 2021 bachelor piano bij Nicolas Callot in Tilburg, waar ik een heel brede ontwikkeling kende als pianist. In september 2021 vang ik ook mijn Master of Music aan bij dezelfde leerkracht. Naast het spelen van pianorecitals begeleidde ik immers ook theatervoorstellingen, werkte ik met contemporaine dans en visual artists. Ook volgde ik verscheidene masterclasses bij o.a. Menahem Pressler, Lucas Blondeel en Jozef De Beenhouwer. 

Mijn grootste inspiraties zijn enerzijds de oude pianomeesters, vanwege hun muzikale vrijheid en hun ongelooflijk respect voor de schoonheid van muziek. Anderzijds geniet ik ook ontzettend van het ontdekken van nieuwe stijlen, ideeën en technieken. Zo werkte ik samen met andere kunstdisciplines zoals theater, dans, circus en beeldende kunsten, en volgde ik in 2020 een jazztheoretisch traject. Ik schuw het ook niet deze ontdekkingsdrang om te zetten in organisatorische en praktische verwezenlijkingen. Zo organiseerde ik in 2020 nog een inclusief kunstenfestival in Zoersel (dat jammer genoeg op het laatste moment afgelast werd door de COVID-situatie van toen).

 

Sinds september 2020 geef ik pianolessen aan mensen van alle slag, met een laagdrempelige insteek. De combinatie van vrijheid, liefde voor muziek en ontdekkingsdrang zijn basiswaarden in mijn lessen. Naast het geven van lessen en het spelen van concerten/performances, geef ik ook voetbaltraining aan een fijn ploegje U12".

bottom of page