Muziek in Huis

Mijn persoonlijk verhaal

Mijn naam is Wouter. Al van op jonge leeftijd ben ik gebeten door muziek en alles wat ritme en melodie in zich mee draagt. Zo begon ik al snel aan mijn eigen muzikale avontuur. Een levenslange reis langs zeeën vol inspiratie.

 

Mijn eerste muzieklessen volgde ik  aan de Muziekschool van Balen en de Muziekacademie van Mol. Hierna volgde de muziekopleiding aan Muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt (Musart!) waar ik naast de liefde voor piano ook enorm kon genieten van de klank en het bespelen van de cello.

De weg naar het verre Leuven lag open. Het Lemmensinstituut, later LUCA School of Arts Campus Lemmens, waar ik in 2015 mijn diploma's Master in Music, afstudeerrichting Muziekpedagogie en Leraar Specifieke Lerarenopleiding Muziek en Podiumkunsten behaalde.

Als muzikant zit ik niet stil en blijf ik graag bijleren. Daarom blijf ik me steeds verdiepen in nieuwe methodes en technieken om de meest veelzijdige muzikant te worden die ik kan zijn. Zo volgde ik onder andere cursussen in studio- en opnametechnieken, vatte ik een cursus tot dirigent aan en verdiepte ik me in de methode Children are Composers.

Als docent ben ik verbonden aan verschillende Academies binnen het Deeltijds Kunstonderwijs en stond ik voor tal van groepen binnen verschillende scholen in het Kleuter-, Lager en Secundair onderwijs. Daarnaast begeleid ik Jeugdharmonie Broederbende uit Rijkevorsel en Kinderkoor Jomiko uit Mol in hun eigen muzikale avontuur.

Met Muziek in Huis zet ik een volgende stap in mijn persoonlijke muzikale reis en is het mijn doel om de magie van muziek over te brengen op een nieuwe generatie muzikanten. Zo wordt Muziek in Huis een plek waar iedere muzikant kan groeien en geïnspireerd kan raken van, met en door muziek. 

"Life is like a piano.

The white keys represent happiness

and the black shows sadness.

But as you go through life's journey,

remember that the black keys

also make music"

Muziek in Huis

Muziek uit de kempen

In het mooie Nijlen, vlak bij Lier, staat een huis. Een Muziekhuis! Hier word je verwelkomd door Wouter Cools om in een gezellige en creatieve omgeving te genieten van, met en door muziek.

Muziek in Huis focust zich op twee domeinen:

Muziek in Huis (atelier) en Muziek op School

(Muzische workshops)

Vanuit de overtuiging dat muziek voor elke mens een verrijking kan zijn, stelt Muziek in Huis zich open voor alle leeftijden. Hier kan je terecht voor een alternatieve muziekopleiding op maat.

Muziek op School focust zich eerder op de Kleuter- en Basisscholen in Vlaanderen. Vanuit de overtuiging dat het aanbieden van muziek op jonge leeftijd verrassende effecten kan hebben op de verdere ontwikkeling van het kind, worden diverse workshops aangeboden voor verschillende leeftijdsgroepen van 3 tot 12 jaar. Ook leerkrachten zelf kunnen een traject volgen waarin zij  ondersteund en gecoacht worden tijdens het geven van muzieklessen.

IMG_20200708_172813_edited.jpg
IMG_20201008_122054_edited.jpg