Muziek in Huis

Ontstaan & visie

2020 was het jaar waarin iedereen - al dan niet verplicht - veel tijd spendeerde in een vertrouwde thuisomgeving.

Helaas werden vele sociale en culturele initiatieven, zowel voor kinderen als volwassenen, gepauzeerd. Vanuit een bijna noodzakelijke drang aan creativiteit ontstond het idee om een plek te creëren waar creativiteit en huiselijkheid centraal staan. Een vaag idee werd zo, veel sneller dan verwacht, omgezet in realiteit.

Zelf kan ik enorm genieten van het musiceren in mijn eigen huiskamer, een vertrouwde en veilige omgeving waar ik mijn creativiteit en fantasie de vrije loop kan laten gaan. Laat dat nu net de visie achter Muziek in Huis zijn. 

Een plek waar je de tijd en ruimte krijgt om in een huiselijke en vertrouwde setting aan de slag te gaan met muziek.  

Aanbod

Zowel jong als oud, beginnende of gevorderde muzikant, kan bij Muziek in Huis terecht om muziek te spelen en te leren in een volledig op maat uitgewerkt traject. Op deze manier willen we muziek vanuit ons huis binnenbrengen in jouw huis. 

Vanaf september 2021 starten we met het aanbieden van lessen muziekinitiatie voor 4 tot 6 - jarigen.

Op een speelse en fantasierijke manier leren we alles over klanken en instrumenten. We maken onze eigen muziekstukken en ontdekken bestaande muziek uit allerhande genres.

Voor scholen en organisaties met als doelgroep kleuter- en lager onderwijs werkten we een aanbod aan muzische workshops uit. Een workshop op maat? Dat kan ook!

In de vakantieperiodes organiseren we muziekkampen voor kinderen van 6 t.e.m.12 jaar. Dit doen we in samenwerking met B&B Hullebrug te Itegem.